Verziófrissítés – 2019. február

Billzone.eu verziófrissítés – 2019. február

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2019. februári verziófrissítéssel a Billzone.eu rendszerben az alábbi változások kerülnek bevezetésre:

  • Horvát székhelyű céghez Magyar – Horvát elektronikus és papír alapú új kétnyelvű számlasablon;
  • Könyvelési export: Armada Főkönyprogram részére;
  • Számla létrehozása egy már létező alapján (Törzsadatokba rögzített tételt tartalmazó számla alapján) figyelmeztető üzenet bevezetése;
  • Kétnyelvű számlákon ÁFA kulcs megjegyzés kétnyelvű megjelenítése;
  • Bejövő számla „Kifizetési dátuma” szerkeszthető;
  • Alapértelmezett számlatömb beállítás;
  • Számla kézbesítése postai levélként Hibridlevéllel;

 

Horvát székhelyű céghez Magyar – Horvát elektronikus és papír alapú új kétnyelvű számlasablon

Horvát székhelyű cégnek innentől lehetősége nyílik arra, hogy magyar-horvát nyelvű számlát is kiállítson az eddig már elérhető sablonok mellett, melyek a horvát nyelvű, az angol-horvát és német-horvát nyelvű sablonok.

Könyvelési export: Armada Főkönyvprogram részére

 A könyvelési export az Armada Főkönyvprogrammal egészült ki. Alább az összes olyan programot megtalálja, melyek felé a billzone.eu online számlázóból támogatott a könyvelési export:

Jelenleg a rendszer az alábbi könyvelési rendszer felé támogatja az adatexportálást:

Számla létrehozása egy már létező alapján (Törzsadatokba rögzített tételt tartalmazó számla alapján) figyelmeztető üzenet bevezetése

 Amennyiben számlát hozunk létre egy már létező számla alapján, melynek törzsadatokba rögzített adatait módosítottuk a legutóbbi számlakészítés során (pl. az ÁFA kódot), akkor következő alkalommal figyelmeztető üzenet ugrik fel a számla adatainak szerkesztése oldalon, ha ez alapján a korábban kiállított számla alapján kezdeményezzük a számla létrehozását.

Számla létrehozása egy már létező alapján

 

Kétnyelvű számlákon ÁFA kulcs megjegyzés kétnyelvű megjelenítése

Ebben a verziófrissítésben már elérhető a kétnyelvű számlákon az ÁFÁ kulcsokhoz kapcsolódó bontások, a magyar mellett idegen nyelven történő megjelenítése.

Kétnyelvű ÁFA kulcs magyarázat

Bejövő számla „Kifizetési dátuma” szerkeszthető

 A Számlák / Bejövő számlák listában a Fizetve linkre kattintva a Kifizetés dátuma szerkeszthető a „Bejövő számla adatai” oldalon.

Kifizetési dátum 1

Kifizetési dátum 2

Kifizetési dátum 3

A Mentés gombra kattintva a módosított dátumra kerül rögzítésre a fizetés.

Kifizetési dátum 4

A befizetés adatai alapján kiadási pénztárbizonylat hozható létre.

Alapértelmezett számlatömb beállítás

Ennek a beállításnak az alkalmazása esetén a számla készítésekor alapértelmezés szerint ez a számlatömb lesz kiválasztva. Egyszerre csak egy elektronikus és egy papír alapú alapértelmezett számlatömb lehet.

Alapértelmezett számlatömb

Számla kézbesítése postai levélként Hibridlevéllel

A felhasználó által a billzone.eu online számlázóban kiállított számla beküldésre kerülhet a hibridlevél.hu szolgáltatóhoz, akik a számlát kinyomtatják, és a számlán szereplő címre postázzák.

Ahhoz, hogy ezt a funkciót igénybe tudja venni a billzone.eu felhasználója, először a Hibridlevél beállításokat kell elvégeznie.

Hibridlevél 1

Hibridlevél 2

Miután a hibridlevél beállítások mentésre kerültek, számlatömbre vonatkozóan be tudja állítani, hogy a hivatkozott számlatömbben létrehozott papír alapú számlák kézbesítése postai hibridlevélként történjen.

 Hibridlevél 3

 Hibridlevél 4

 A beállításokat a lap alján található Mentés gombra kattintva véglegesíthetjük.

A hibridlevél funkcióra egy másik megoldás, hogy ha nincs a számlatömbben alapbeállításként rögzítve, akkor a számlák listája oldalon egyénileg is be lehet jelölni a papír alapú számla melletti kis jelölőnégyzetet, majd pedig a Hibridlevél küldés gombra kattintva el tudjuk küldeni a számlát a szolgáltatónak.

Hibridlevél 5

A hibridlevél küldés státuszának ellenőrzése a Statisztikák fül Hibridlevél oldalán lehetséges:

Hibridlevél 6

A következő státuszok fordulhatnak elő: Feldolgozás alatt, sikeres és sikertelen.  Ha sikertelen a feldolgozás, akkor a levelet újra kell küldeni az alábbiak szerint:

Hibridlevél 7

Ha az újraküldés többszöri próbálkozás után is sikertelen, kérjük először ellenőrizzék hibridlevél beállításaikat, majd ha mindent rendben találtak és ismételten sikertelen a hibridlevél újraküldése, keressék meg ügyfélszolgálatunkat emailben a support@billzone.eu címen, és mellékeljenek képernyőképet, hogy mihamarabb ki tudjuk nyomozni a hiba okát.