Verziófrissítés – 2013. november

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2013. novemberi verziófrissítéssel a Billzone.eu rendszerben az alábbi változások kerültek bevezetésre: bruttó egységár megadása tételsoron; sztornó számlatípusok bevezetése; hivatkozás ismeretlen számlára; norvég korona deviza bevezetése.

Bruttó egységár megadása tételsoron

Funkcióelérés: Felület és Interface

A számlakiállítás során a tételsoron ezentúl választhatóan megadható nettó vagy bruttó egységár. Egy számlán belül csak egyfajta egységárat lehet használni a felületen, interfészen tételsoronként változtatható.

Bruttó egységár megadása tételsoron
Bruttó egységár megadása tételsoron

A nettó vagy bruttó egységár használata megadható alapértelmezettként a számlatömböknél is, amely beállítás számlakiállításkor módosítható. A termékek ezentúl nettó vagy bruttó egységárral rögzíthetők a rendszerben.

Termék adatainak szerkesztése oldalon bruttó egységár megadása
Termék adatainak szerkesztése oldalon bruttó egységár megadása

Interfészen keresztül számlázó ügyfeleinknek a wsdl módosítása az interfész dokumentáció alapján:

– ajánlott, ha továbbra is csak nettó egységár beküldését alkalmazzák,

– kötelező, ha a bruttó egységár beküldését alkalmazzák.

  • Sztornó számlatípusok bevezetése

Funkcióelérés: Felület és Interface

A rendszerbe bevezetésre kerültek a különböző sztornó számlatípusok. Ennek főként az az oka, hogy igyekszünk minél több ügyviteli rendszert integrálni a Billzone.eu számlázóhoz, amelyek többsége elvárja hogy a számlaadat export tartalmazza a számlatípus adatot. Továbbá a NAV xml szintén tartalmaz egy ‘számlatipusa’ mezőt. Így ezek valós adattal való feltöltéséhez szükségessé vált a rendszerben bevezetni a különböző sztornó bizonylat típusokat.

A felületen a “Sztornó (érvénytelenítő) számla létrehozása” link megnyomása után a Számla létrehozó oldalon a ‘Számla adatai’ blokkban található a bizonylat típusára vonatkozó információ:

Bizonylat típusa
Bizonylat típusa

A beállítható bizonylat típusok a következők lehetnek:

–        Sztornó (érvénytelenítő) = A számla bizonylat típusa ‘Sztornó’, amennyiben jelen számla az eredeti számla teljes mínuszolása. (Void)

–        Jóváíró = Amennyiben az eredeti számla mínuszos tételsorán kívül újabb tétel kerül a számlára, továbbá a végösszeg nulla vagy annál kisebb, akkor a számla bizonylat típusa ‘Jóváíró’. (Credit Memo)

–        Módosító = Amennyiben az eredeti számla mínuszos tételsorán kívül újabb tétel kerül a számlára, továbbá a végösszeg nullánál nagyobb, akkor a számla bizonylat típusa ‘Módosító’. (Debit Memo)

A NAV xml-ben a ‘számlatipusa’ mező a következő értékeket kaphatja:

–        ‘I’ = Normál számla (Invoice rövidítése)

–        ‘V’ = Sztornó (érvénytelenítő) számla (Void rövidítése)

–        ‘C’ = Jóváíró számla (Credit Memo rövidítése)

–        ‘D’ = Módosító számla (Debit Memo rövidítése)

 

  • Hivatkozás ismeretlen számlára

Funkcióelérés: Interface

A Céges beállítások / Házirend bejegyzés módosítása oldalon a Hivatkozás ismeretlen számlára‘ beállítással engedélyezhető, hogy a számlán hivatkozás szerepeljen másik vagy korábbi olyan számlájára, amelyet a rendszer vagy nem ismer vagy nem lát összefüggést a számlák között úgy, mint például érvénytelenítő számla esetében. A chekbox bejelölésével a rendszer nem ellenőrzi a hivatkozott számlaszámmal való összefüggést.

Hivatkozás ismeretlen számlára
Hivatkozás ismeretlen számlára
  • Új devizanem: norvég korona (NOK)

Számlakiállításkor új devizanem adható meg, amely a norvég korona (NOK).